Gabriella Nocentini

Gabriella Nocentini studeerde Nederlands en Engels aan de tolk/vertalersopleiding van de Universiteit van Triëst. Na haar afstuderen vestigde zij zich als zelfstandig tolk/vertaalster. Sinds 2001 is zij daarnaast als docent Tolken verbonden aan de vakgroep Nederlands van de Universiteit van Triëst. Vanaf 2005 combineert zij deze functie met die van docent Vertalen aan de ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers in Utrecht.
Peter Quite

Peter Quite studeerde Italiaans aan de ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers in Utrecht en is sinds 1998 gevestigd als zelfstandig vertaler. Als liefhebber van klassieke auto's en motorfietsen heeft hij zich daarbij gespecialiseerd in vertalingen voor de autobranche. Naast zijn vertaalactiviteiten doceert hij sinds 2002 aan de ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers in Utrecht.
xContact.html
ContactContact.htmlContact.htmlshapeimage_5_link_0
xContact.html
HomeItalned.htmlItalned.htmlshapeimage_7_link_0
 
Henk van Sijtveld

Henk van Sijtveld studeerde aan het IVA, het opleidingsinstuut voor de autobranche. Na zijn afstuderen trad hij als technisch vertaler in dienst bij autotechnisch documentatiebureau Olyslager, toen nog onder leiding van Piet Olyslager zelf. In 1974 begon hij voor zichzelf en richtte hij AutoText op, dat in de loop der jaren de documentatie verzorgde voor de Nederlandse importeurs van onder andere Simca, Ford, Alfa Romeo, Iveco, Fiat en Lancia.